e-knjigarna ptica

DP d.o.o.
Levčeva ulica 13
1234 Mengeš
Novost
Pogoji uporabe

 

Uvod
Internetna stran E-knjigarna Ptica (www.eknjigarnaptica.si) je specializirana spletna trgovina za prodajo e-knjig in drugih elektronskih vsebin preko spleta. Posluje preko spletne strani www.eknjgiarnaptica.si in spletnih povezav v okviru te spletne strani.


Naslov podjetja
DP d.o.o., Levčeva ulica 13, 1234 Mengeš, Slovenija (prodajalec), info@eknjigarnaptica.si, sales@eknjigarnaptica.si.

Naročanje in splošni pogoji
- Izdelke na spletni strani www.eknjigarnaptica.si lahko naročite z nakupom na spletni strani s plačilom po predračunu in paypal-om ter pretočitvijo iz našega strežnika na vaš računalnik, e-Bralnik, tablico, i-Phone, pametni telefon ali drugo ustrezno napravo.
- Ob naročilu vas prosimo, da vnesete svoje ime in priimek ter točen naslov  Po opravljenem nakupu vas bomo o tem obvestili preko elektronske pošte, v kateri boste prejeli račun oz. predračun.
- Potrditev naročila pomeni, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno-plačilnih pogojev, kateri so tu navedeni, in da sprejemate pogoje nakupa. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku in zavezuje tako trgovino kot kupca.
- Za vse elektronske vsebine si pridržujemo pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila, kot na primer  v primeru težav z internetnimi povezavami in strežniki, kjer se nahajajo naši izdelki.
- V takšnih in podobnih primerih, vas bomo o tem nemudoma obvestili po e-pošti.

Sklepanje pogodbe
- Kupoprodajna pogodba je sklenjena, ko prodajalec po elektronski pošti potrdi kupčevo naročilo za nakup blaga in mu pošlje račun oz. predračun.
- Pogodbo se sklepa v slovenskem jeziku direktno preko spletne strani z opravljenim plačilom s PayPal-om oziroma s plačilom predračuna.

Zaupnost podatkov
- Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.l. RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001-popr.) in Zakonu o varstvu potošnikov - ZVPot-UPB1 (uradno prečiščeno besedilo - Uradni list RS, št. 14/03).
- Podjetje DP d.o.o. zagotavlja, da v nobenem primeru ne bo brez vašega pisnega dovoljenja odstopilo ali odtujilo podatkov, ki ste nam jih s potrdilom nakupa zaupali z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja. Vaši podatki so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 86/2004).

Pravno obvestilo
- Podjetje ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Niti podjetje ni odgovorno za to, če kupec ni sploh prebral teh Pogojev uporabe oziroma prodaje. Niti podjetje niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.
- Blagovne znamke in logotipi podjetij so v njihovi lasti. Vse avtorske pravice vseh izdanih edicij oziroma izdelkov na spletni strani www.eknjigarnaptica.si pa v lasti nosilcev avtorskih pravic (založb, avtorjev in drugih partnerjev).

Cene in veljavnost ponudbe
- Vse cene na spletni strani e-knjigarna ptica so v evrih (EUR).
- Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Slike izdelkov in drugi material, ki je brezplačno na voljo kupcem, so ilustrativne in ne odražajo nujno v celoti dejanskega stanja ponudbe. Kupec plača blago direktno z nakazilom na podlagi prejetega predračuna na TRR prodajalca ali plačilom preko PayPal-a.

Poštnina in plačilo
- K znesku naročila ni potrebno prišteti poštnine, ker za plačila pretočnih elektronskih vsebin ni stroškov poštnine.
- Plačilo računa ali predračuna je možno preko PayPal-a ali z nakazilom na TRR E-knjigarne Ptica, ki je naveden na računu oz. predračunu, ki ga prejmete po elektronski pošti.
- Pri dostavi pretočnih elektronskih vsebinah glede dostave ni omejitev razen povezava z internetom s primerno pasovno širino, za katero je odgovoren in poskrbi kupec.
- Podjetje jamči za varnost nakupa preko spletne strani.
- Račun oz. predračun poslan po e-pošti ima enako veljavo, kot račun v tiskani oz. natisnjeni obliki.
- V primeru, da kupec naročenega in plačanega blaga ne prevzame preko spletne strani in ga ne prenese na svojo ustrezno napravo, ni upravičen do vračila kupnine.
- Prodajalec tudi ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala na internetnih povezavah ob nakupu oz. pretočitvi izdelkov preko prodajalčeve spletne strani. V primeru onemogočenosti internetnega pretoka (ang: »downloada«) naročenih elektronskih edicij na kupčev računalnik, je kupec dolžan o tem obvestiti prodajalca. Prodajalec lahko poskrbi za morebitno alternativno možnost elektronske dostave kupljenega izdelka. Če tudi to ni možno, prodajalec kupcu povrne kupnino.

Dostava in dobavni rok
- Kupec lahko takoj po opravljenem plačilu preko PayPal-a kupljeno blago pretoči iz spletne strani E-knjigarne Ptica na svojo elektronsko napravo  Rok veljavnosti takšnih pretočnih vsebin je omejen na 16 x za vsako posamezno e-knjigo. V kolikor kupec zaradi kakršnegakoli razloga ni uspel v tem času pretočiti naročene in plačane e-knjige in/oz. druge elektronske vsebine in o tem ni obvestil prodajalca, mu prodajalec ni dolžan povrniti kupnine.

- V primeru nakupa elektronskega blaga in izbiro plačila po prejetem predračunu, bo kupcu v roku največ dveh delovnih dni preko njegovega računa na spletni strani E-knjigarne Ptica omogočen prenos plačanih vsebin. Za ostalo glede plačila po predračunu velja enako, kot za je navedeno v prejšnjem odstavku.

Pravica do odstopa od nakupa
- V primeru nakupa elektronskih vsebin direktno preko spletne strani se uveljavijo ostala določila teh Pogojev uporabe oziroma prodaje, ki veljajo za pretočne (“download”) vsebine oziroma druge elektronske izdelke ter vsebine prodajalca.

Škoda
- Prodajalec in niti ne založniki ter založbe ne nosijo in ne prevzamejo odgovornosti za morebitno škodo, ki bi lahko nastala zaradi nepravilne oz. malomarne uporabe prodajalčevih elektronskih vsebin, kupljenih in pretočenih preko eknjigarnaptica.si.

Ostalo
- Nesoglasja ali spore, ki bi nastali s tolmačenjem ali izvajanjem teh "Pogojev prodaje", bosta partnerja reševala sporazumno. V primeru, da sporazuma ni možno doseči, je pristojno sodišče v Ljubljani.
- “Pogoji uporabe” oz. "Prodajni pogoji" stopijo v veljavo po objavi na spletni strani E-knjigarne Ptica (www.eknjigarnaptica.si). Šteje se, da sta jih kupec in prodajalec potrdila in sprejela takoj, ko je opravljen nakup direktno preko spletne strani s plačilno kartico oziroma kupcu na naslov njegove epošte poslan račun oz. predračun.