e-knjigarna ptica

DP d.o.o.
Levčeva ulica 13
1234 Mengeš
Novost
O e-knjigah & FAQ

 

E-knjige oziroma elektronske knjige:


- E-knjige se imenujejo zato, ker jih je mogoče pretočiti (download) iz našega strežnika s pomočjo internetne povezave na vaš računalnik oz. drugo ustrezno napravo. Za branje lahko uporabiti e-bralnik, tablico, osebni računalnik, i-Pad, pametnih telefonov ali kakršno drugo ustrezno napravo.

 

- E-knjige so zapisane v AZW3 (original Kindle e-knjiga), formatu .ePUB (za 99, % drugih naprav (Tablic, e-Bralnikov, osebnih računalnikov), mobi formatu (za nekatere bralnike in naprave) in formatu PDF (omogoča branje na osebnem računalniku in na tiskalniku) Pri zbirkah e-knjig pa boste zagotovo poleg navedenega našli tudi stisnjene datoteke (.rar oz. .zip), katere preprosto odpakirate z .rar programsko opremo. Znotraj pa najdete celo vrsto e-knjig ... Vse e-knjige. ki so vam na voljo v e-knjigarni Ptica so "DRM free" (Brez zaščite), kar pomeni, da jih lahko za svojo uporabo uporabite na kateri koli napravi, da jih lahko natisnete, in podobno. Seveda vas prosimo, da ob teh spoštujete avtorsko pravo avtorjev in založnikov ter uporabljate te e-knjige le za svojo lastno rabo.

 

- Kako do e-knjig in drugih e-vsebin v e-knjigarni Ptica? Enostavno. Po opravljenem nakupu se kot prijavljeni v "vaš račun" odpravite do oddelka "Prenosi", kjer takoj po opravljenem plačilu lahko prenesete na svojo e-knjige oz. druge artikle, ki ste jih pravkar kupili, na svojo e-napravo. Omogočen vam je 16x prenos vsake e-knjige ( torej 4x .ePUB, 4x AZW3 (Kindle), 4x mobi in 4x PDF) oz. druge e-vsebine, ki ni časovno omejen. Torej, če se vam določena e-knjiga oz. druga e-vsebina pomotoma izbriše iz vašega osebnega računalnika, tablice, iPada ali pametnega telefona, se enostavno spet prijavite v "Vaš račun", poglejte v oddelek "Prenosi" in tam se bodo nahajali vsi preostali možni prenosi.

 

- Kako pridete do e-knjig in drugih vsebin po predračunu in že opravljenem plačilu na TRR e-knjigarne Ptica? V e-knjigarni Ptica bomo preverili ali je plačan znesek že prišel na TRR e-knjigarne. Takoj nato vas bomo obvestili, da smo prejeli plačilo in vam bo omogočeno, da se po prijavi v "Vaš račun" opravite do oddelka "Prenosi", kot je navedeno v prejšnjem odstavku ("Kako do e-knjig in drugih vsebin").

 

- Kaj pa če se vam določena vsebina zaradi katerega koli razloga že izbriše iz vaše e-naprave oz. jo več ne najdete, kako do nje? Enostavno se ponovno prijavite v "Vaš račun", poglejte v oddelek "Prenosi" in tam se bodo nahajali vsi vaši preostali možni prenosi vse e-knjig oz. e-vsebin, ki ste jih v e-knjigarni Ptica že kupili. Če ste na primer določeno e-knjigo v izbranem zapisu (AZW3 ali mobi ali ePub ali PDF) že enkrat prenesli, vam v rubriki "Prenosi" preostanejo še 3-je možni prenosi.

 

Ostale elektronske vsebine v e-knjigarni Ptica:

- Video zapisi so zapisani v .avi formatu in jih pretočite na svoj računalnik, zapečete na cd plošček, gledate tv ali računalniku ...

- Zvočni zapisi so zapisani v mp3 formatu. Pretočite jih na svoj računalnik, zapečete na cd plošček, poslušate na audio predvajalniku, mobitelu ...

 

Avtorske pravice in licenca za vse elektronske vsebine:

Generalno za vse elektronske vsebine, ki so vam na voljo v E-knjigarni Ptici veljajo naslednje avtorske pravice in licenca:

Vse pravice pridržane. Nobenega dela pretočnih edicij (e-knjig, video in avdio vsebin) ni dovoljeno reproducirati, prenašati ali uporabljati v izvirniku ali v prevodu v kakršni koli obliki in s katero koli tehniko, elektronsko, mehansko, s fotokopiranjem, snemanjem ali s katerim koli drugim sistemom za shranjevanje, obdelavo in prenos podatkov brez pisnega dovoljenja založbe.

Te pretočne edicije (e-knjige, avdio in video vsebine) so namenjena izključno za vašo osebno uporabo. Ni jih dovoljeno prodajati naprej ali podariti drugim osebam. Če bi želeli e-knjigo, meditacijo ali predavanje podeliti z drugo osebo, prosimo kupite dodatni izvod vsaki osebi, kateri bi jo radi podarili. Če berete, poslušate ali gledate to e-knjigo, meditacijo ali predavanje, a je niste sami kupili ali ni bila kupljena za vašo osebno uporabo, potem bi bilo dobro in prav, da bi si kupili vaš lasten izvod te iste e-knjige, avdia ali videa. Zahvaljujemo se vam, ker upoštevate in spoštujete avtorsko delo in pravice vseh sodelujočih avtorjev in založbe.

V kolikor se te generalne avtorske pravice deloma razlikujejo od tistih, navedenih v posamezni e-knjigi in/ali drugi elektronski vsebini, velja v prejšnjih dveh odstavkih navedeno kot dopolnitev avtorskih pravic in licenc.