e-knjigarna ptica

DP d.o.o.
Levčeva ulica 13
1234 Mengeš
Novost

Molière: Skopuh; Komedija v petih dejanjih (e-knjiga)

Skopuh; Komedija v petih dejanjih (e-knjiga)
Kleant je sin Skopuha Harpagona in ljubi lepo, a revno Mariano, katero namerava njegov oče poročiti. A Skopuh je vse preveč zagledan v denar, ki ga ima zakopanega na vrtu. A ta denar mu ukradejo. Ko mu Kleant obljubi, da bo poskrbel zato, da njegov oče dobi ukraden denar nazaj, se le-ta odpove svoji nameri glede Mariane v sinovo korist. V Harpagonovi hiši živi pa tudi vzgojitelj Valér, ki je zaljubljen v Harpagonovo hčer Elizo. Izkaže se, da sta Mariana in Valér brat in sestra. A da bo stvar še bolj zapletena je njunega očeta Anselma skopuh Harpagon izbral za moža svoji hčerki Elizi, a se z njo vendarle poroči Valér, Amselmov sin. In tako skopuh obdrži tisto, kar je zanj najpomembnejše - svoje premoženje.
 
Ta preprosta komedija je prikazana tako naravno in realistično ter s toliko zdravega humorja, da komedija pri bralcih in občinstvu vzbudi povsem prisrčen in naraven smeh ter dobro počutje.

 

Prelistaj del e-knjige.

(Navodila za brskanje po e-knjigi: klik pri desnem robu - naprej, klik pri levem robu - nazaj klik levo zgoraj na Naslov - kazalo, klik desno zgoraj na aA - pomanjšanje/povečanje črk, klik levo spodaj na naslov poglavja - drsnik, premik po naslovih - na osebnem računalniku zmanjšaj širino okenčka na celotno naslovnico.)

Več iz vsebine

Prelistaj e-knjigo - pdf

Podrobnosti

  • ISBN: 978-999-2727-06-17
  • E-knjiga: brez DRM zaščite
  • Prenosi: 4x ePUB & 4x AZW3 (Kindle) & 4x MOBI & 4x PDF
9,90€

Št. komentarjev:: 0

Komentarji
v košarico

Bralci te e-knjige so si ogledali tudi: