e-knjigarna ptica

DP d.o.o.
Levčeva ulica 13
1234 Mengeš
Novost

Josip Jurčič: Jurij Kozjak - slovenski janičar (e-knjiga)

Jurij Kozjak - slovenski janičar (e-knjiga)

Jurij Kozjak, slovenski janičar je novela Josipa Jurčiča (1844-1881). Ustvarjal je v obdobju med romantiko in realizmom. Zgodovinsko povest je Jurčič zasnoval kot sedmošolec in je njegova prva večja povest, zgrajena na pravljici in ljudskem pripovedovanju.

 

Dogajanje je postavljeno v 15. stoletje, ko so na slovenskem ozemlju potekali boji za celjsko dediščino in ko so na tuje ozemlje sunkovito vdirali Turki. Na gradu Kozjak je živel plemenitaš, graščak Marko Kozjak z edinim sinom Jurijem in grbastim bratom Petrom. Marko je bil dober v vojskovanju, zato je bil poklican v boj proti Janu Vitovcu. Odsotnost gospodarja je dobro izkoristil brat Peter, ki se je hotel znebiti Jurija, dediča gradu. Jurija je prodal romom, ti pa naprej Turkom za janičarja ...

 

Prelistaj del e-knjige

(Navodila za brskanje po e-knjigi: klik pri desnem robu - naprej, klik pri levem robu - nazaj klik levo zgoraj na Naslov - kazalo, klik desno zgoraj na aA - pomanjšanje/povečanje črk, klik levo spodaj na naslov poglavja - drsnik, premik po naslovih - na osebnem računalniku zmanjšaj širino okenčka na celotno naslovnico.)

Več iz vsebine

Prelistaj e-knjigo - pdf

Podrobnosti

  • ISBN: 978-961-279-069-1
  • E-knjiga: brez DRM zaščite
  • Prenosi: 4x ePUB & 4x AZW3 (Kindle) & 4x MOBI & 4x PDF
8,20€

Št. komentarjev:: 1

Komentarji
v košarico

Bralci te e-knjige so si ogledali tudi: