e-knjigarna ptica

DP d.o.o.
Levčeva ulica 13
1234 Mengeš
What's new

Josip Jurčič: Jurij Kozjak - slovenski janičar (e-knjiga)

Jurij Kozjak - slovenski janičar (e-knjiga)

Jurij Kozjak, slovenski janičar je novela Josipa Jurčiča (1844-1881). Ustvarjal je v obdobju med romantiko in realizmom. Zgodovinsko povest je Jurčič zasnoval kot sedmošolec in je njegova prva večja povest, zgrajena na pravljici in ljudskem pripovedovanju.

 

Dogajanje je postavljeno v 15. stoletje, ko so na slovenskem ozemlju potekali boji za celjsko dediščino in ko so na tuje ozemlje sunkovito vdirali Turki. Na gradu Kozjak je živel plemenitaš, graščak Marko Kozjak z edinim sinom Jurijem in grbastim bratom Petrom. Marko je bil dober v vojskovanju, zato je bil poklican v boj proti Janu Vitovcu. Odsotnost gospodarja je dobro izkoristil brat Peter, ki se je hotel znebiti Jurija, dediča gradu. Jurija je prodal romom, ti pa naprej Turkom za janičarja ...

 

Look inside

(Instructions: Click on the right edge - next page, click on the left edge  - previous page, click on the title top left  - table of contents, click on the aA top right  - change text size, click on the title of the chapter down left - slider that moves you throught the titles of the chapters, make the browser window smaller - see the full Cover.)

DETAILS

  • ISBN: 978-961-279-069-1
  • eBook: DRm free
  • Downloads: 4x ePUB & 4x AZW3 (Kindle) & 4x MOBI & 4x PDF
8.20€

Current Reviews:: 1

Reviews
Add to Cart

Customers Who Bought This eBook Also Bought: