e-knjigarna ptica

DP d.o.o.
Levčeva ulica 13
1234 Mengeš
Novost

Miroslav Malovrh: Opatov praporščak (e-knjiga)

Opatov praporščak (e-knjiga)

Miroslav Malovrh plodni slovenski pisec zgodovinske povesti. Opatov praporščak je začel izhajati leta 1903 kot podlistek v liberalskem dnevniku Slovenski narod, pri katerem je bil avtor urednik, potem pa je bil še istega leta natisnjen v knjigi. Glede na obseg tega dela, ga bi z lahkoto prišteli tudi med zgodovinske romane.

 

V tem zgodovinskem romanu najde bralec vrsto motivov, kot so: preoblačenja, dvoboji, zasledovanja, prekletve, prisege, vojskovanja, prisluškovanja, skrivni sestanki v eksotičnih votlinah, rovih, razvalinah. Okus dajejo temu romanu popularni romaneskni liki, npr. smešni Rovanov sluga Matija, ki je v skrbi za pijačo, jedačo in druga telesna veselja podoben Cervantesovemu Sanchu Pansi in ima v svetovni literaturi nešteto sorodnikov. Podvojeni ljubezenski trikotniki in četverokotniki in druga zgodbena ponavljanja niso v Malovrhovi povesti nobena redkost, ...

 

Prelistaj del e-knjige

(Navodila za brskanje po e-knjigi: klik pri desnem robu - naprej, klik pri levem robu - nazaj klik levo zgoraj na Naslov - kazalo, klik desno zgoraj na aA - pomanjšanje/povečanje črk, klik levo spodaj na naslov poglavja - drsnik, premik po naslovih - na osebnem računalniku zmanjšaj širino okenčka na celotno naslovnico.)

Več iz vsebine

Prelistaj e-knjigo - pdf

Podrobnosti

  • ISBN: 978-961-279-165-0
  • E-knjiga: brez DRM zaščite
  • Prenosi: 4x ePUB & 4x AZW3 (Kindle) & 4x MOBI & 4x PDF
9,10€

Št. komentarjev:: 0

Komentarji
v košarico

Bralci te e-knjige so si ogledali tudi: