e-knjigarna ptica

DP d.o.o.
Levčeva ulica 13
1234 Mengeš
Novost

William Shakespeare: Romeo in Julija (e-knjiga)

Romeo in Julija (e-knjiga)

Prevedel: Ivan Cankar

 

Mladostniško vihravi Romeo opazi na plesu Capuletovih lepo Julijo. Ne vedoč, da sta sin in hči sprtih družin, se mlada človeka strastno zaljubita. Skrivaj se poročita in v poročni noči užijeta slast telesne ljubezni, potem pa mora Romeo zaradi spleta nesrečnih dogodkov in nesmiselnih smrti zapustiti mesto. Julijin oče medtem vsijuje hčeri drugega snubca. Julija v skrajni stiski privoli v srhljivi »rešilni« načrt patra Lorenza. Sledi vrsta usodnih naključij in tragičnih preobratov, načrt se izjalovi, posledica pa je smrt mladih zaljubljencev.

 

Tragedija Romeo in Julija je eno zgodnejših Shakespearovih del in verjetno najslavnejša ljubezenska zgodba vseh časov. Vsaj toliko kot o ljubezni pa nam govori tudi o sovraštvu. Kaj je bilo vzrok za silno mržnjo med veronskima družinama Capuletov in Montegov, ne bomo nikoli izvedeli. Vemo pa, da je togotna zaslepljenost sprožila plaz usodnih dogodkov, ki so strahotno zaznamovali vse, spoznanje o nesmiselnosti njihovega početja in sprava pa sta, kot se to mnogokrat zgodi, prišla prepozno. Poleg ljubezni in prijateljstva, sovraštva, maščevalnosti in smrti so teme za vse čase tudi boj posameznika proti družbi, pomen usode in naključij v človekovem življenju, mladostniška nepremišljenost in prepad med generacijami …

 

Prelistaj del e-knjige.

(Navodila za brskanje po e-knjigi: klik pri desnem robu - naprej, klik pri levem robu - nazaj klik levo zgoraj na Naslov - kazalo, klik desno zgoraj na aA - pomanjšanje/povečanje črk, klik levo spodaj na naslov poglavja - drsnik, premik po naslovih - na osebnem računalniku zmanjšaj širino okenčka na celotno naslovnico.)

Več iz vsebine

Prelistaj e-knjigo - pdf

Podrobnosti

  • ISBN: 978-961-6944-56-4
  • E-knjiga: brez DRM zaščite
  • Prenosi: 4x ePUB & 4x AZW3 (Kindle) & 4x MOBI & 4x PDF
10,00€

Št. komentarjev:: 0

Komentarji
v košarico

Bralci te e-knjige so si ogledali tudi: