e-knjigarna ptica

DP d.o.o.
Levčeva ulica 13
1234 Mengeš
What's new

William Shakespeare: Romeo in Julija (e-knjiga)

Romeo in Julija (e-knjiga)

Prevedel: Ivan Cankar

 

Mladostniško vihravi Romeo opazi na plesu Capuletovih lepo Julijo. Ne vedoč, da sta sin in hči sprtih družin, se mlada človeka strastno zaljubita. Skrivaj se poročita in v poročni noči užijeta slast telesne ljubezni, potem pa mora Romeo zaradi spleta nesrečnih dogodkov in nesmiselnih smrti zapustiti mesto. Julijin oče medtem vsijuje hčeri drugega snubca. Julija v skrajni stiski privoli v srhljivi »rešilni« načrt patra Lorenza. Sledi vrsta usodnih naključij in tragičnih preobratov, načrt se izjalovi, posledica pa je smrt mladih zaljubljencev.

 

Tragedija Romeo in Julija je eno zgodnejših Shakespearovih del in verjetno najslavnejša ljubezenska zgodba vseh časov. Vsaj toliko kot o ljubezni pa nam govori tudi o sovraštvu. Kaj je bilo vzrok za silno mržnjo med veronskima družinama Capuletov in Montegov, ne bomo nikoli izvedeli. Vemo pa, da je togotna zaslepljenost sprožila plaz usodnih dogodkov, ki so strahotno zaznamovali vse, spoznanje o nesmiselnosti njihovega početja in sprava pa sta, kot se to mnogokrat zgodi, prišla prepozno. Poleg ljubezni in prijateljstva, sovraštva, maščevalnosti in smrti so teme za vse čase tudi boj posameznika proti družbi, pomen usode in naključij v človekovem življenju, mladostniška nepremišljenost in prepad med generacijami …

 

Look inside

(Instructions: Click on the right edge - next page, click on the left edge  - previous page, click on the title top left  - table of contents, click on the aA top right  - change text size, click on the title of the chapter down left - slider that moves you throught the titles of the chapters, make the browser window smaller - see the full Cover.)

DETAILS

  • ISBN: 978-961-6944-56-4
  • eBook: DRM free
  • Downloads: 4x ePUB & 4x AZW3 (Kindle) & 4x MOBI & 4x PDF
10.00€

Current Reviews:: 0

Reviews
Add to Cart

Customers Who Bought This eBook Also Bought: