e-knjigarna ptica

DP d.o.o.
Levčeva ulica 13
1234 Mengeš
Novost

Harriet Beecher Stowe: Koča strica Toma (e-knjiga)

Koča strica Toma (e-knjiga)
Koča strica Toma je protisuženjski roman, ki ga je napisala ameriška pisateljica Harriet Beecher-Stowe. Pisateljica je snov za roman povzela po dogodku, ki se ji je pripetil leta 1839. Tedaj se je namreč v njen dom zatekla pobegla sužnja. Harriet ji je pomagala rešiti se pred preganjalci. Zgodba se je opirala tudi na zapise Josiaha Hensona, sužnja, ki mu je uspelo pobegniti na svobodo.
 
Gospod Shelby se je znašel v denarnih težavah, zato se je stežka odločil prodati svoje premoženje, med njimi tudi otroka sužnje Elize in svojega najboljšega služabnika Toma. Obljubili so jima, da ju bodo takoj, ko bodo poravnali dolgove in pridobili nekaj denarja, odkupili nazaj. Eliza je v strahu večer pred prodajo ušla s svojim otrokom in se napotila za možem, ki je že pred tem pobegnil v Kanado. Zasledovalci ju niso uspeli ujeti. Prekupčevalcu s sužnji Haleyu so zabičali, naj Toma proda dobremu in poštenemu kupcu. Kupil ga je gospod St. Claire, ki mu čez čas, ko je kmalu spoznal pridnost, ubogljivost, prijaznost sužnja, obljubil, da ga bo osvobodil. Vendar Tom tega ni dočakal, ker je njegov gospodar tik pred podpisom listine o prostosti nesrečno umrl. Toma je nato kupil surovež Legree, ki ga je, tako kot ostale svoje sužnje, gnal po bombažnih poljih, mučil in pretepal. Po enem izmed okrutnih mučenj je Tom umrl pred očmi Georga Shelbyja, ki ga je, tako kot mu je obljubil, prišel odkupit nazaj. Po tem dogodku je mladi Shelby osvobodil sužnje na svoji plantaži.
 

Prelistaj del e-knjige.

(Navodila za brskanje po e-knjigi: klik pri desnem robu - naprej, klik pri levem robu - nazaj klik levo zgoraj na Naslov - kazalo, klik desno zgoraj na aA - pomanjšanje/povečanje črk, klik levo spodaj na naslov poglavja - drsnik, premik po naslovih - na osebnem računalniku zmanjšaj širino okenčka na celotno naslovnico.)

Več iz vsebine

Prelistaj e-knjigo - pdf

Podrobnosti

  • ISBN: 978-999-2727-06-28
  • E-knjiga: brez DRM zaščite
  • Prenosi: 4x ePUB & 4x AZW3 (Kindle) & 4x MOBI & 4x PDF
8,20€ 6,99€

Št. komentarjev:: 0

Komentarji
v košarico

Bralci te e-knjige so si ogledali tudi: